beauclinic haartransplantatie haarzakjes3

Haartransplantatie zonder scheren

De behandeling

De nieuwste haartransplantatietechnieken kennen vele voordelen. Het scheren wordt echter vaak als nadeel gezien. Toch is dit niet altijd nodig. Ook zonder het hoofd volledig te scheren is een haartransplantatie mogelijk. Dit wordt ook wel een haarbesparende haartransplantatie genoemd. Deze behandeling kent echter ook een aantal beperkingen die als nadeel gezien kunnen worden.

Moet ik voor een behandeling altijd worden kaalgeschoren?

Haarbesparende haartransplantatie

Wanneer de haren voldoende lang zijn op het achterhoofd scheren we maar een gedeelte kaal. We scheren dan op het achterhoofd één of twee stroken waarover het bestaande haar valt. De bestaande lange haren vallen immers als een dakpan over het kaal geschoren gedeelte. Op deze manier zie je niks van het geschoren gedeelte.

Voor vrouwen en mannen

Vrouwen die bij ons komen, worden altijd met een haarbesparende haartransplantatie behandeld. Maar naast vrouwen zijn er ook veel mannen met lang haar die wij op deze manier behandelen. Veel mannen die vanwege hun professionele functie niet al hun haar kunnen afscheren, kunnen kiezen voor haartransplantatie zonder scheren.

Zitten er beperkingen aan haartransplantatie zonder scheren?

Doordat bij een haarbesparende behandeling een kleiner gedeelte van het donorgebied geschoren wordt, kunnen er minder haren worden geoogst. Dit komt omdat het kaal geschoren oppervlak kleiner is dan wanneer het hele achterhoofd wordt geschoren. Daarnaast zijn de haren in het ontvangstgebied nog aanwezig. Het terugplaatsen tussen de bestaande haren is tijdsintensiever dan wanneer het ontvangstgebied helemaal kaal geschoren is.

Een haarbesparende haartransplantatie is meestal beperkt tot 1000 – 1400 grafts. Wanneer het gehele hoofd geschoren wordt, kunnen meestal tussen de 2000 – 3000 grafts worden geoogst.

Tijdens een consultgesprek wordt bepaald of je een goede kandidaat bent voor een haartransplantatie zonder scheren.

Plan een gratis adviesgesprek

Levenslange garantie behandeling

Gratis nacontrole

Ervaren artsen

Advies of hulp nodig?

Als ervaren haartransplantatie arts sta ik voor je klaar.Drs. Freek Broekhuijse
Of bel vrijblijvend +31 85 303 1570