Checklist: dé belangrijkste vragen tijdens een haartransplantatie consult

questions3-1030×520
Een haartransplantatie is een kostbare ingreep, met een mooie verandering als gevolg. Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen zonder complicaties tijdens én na de behandeling, is het belangrijk dat je in handen bent van een expert. Met het groeiend aantal klinieken in Nederland dat haartransplantaties aanbiedt, is het soms lastig het kaf van het koren te scheiden. In dit artikel lees je hoe je dit toch kunt doen, door de juiste vragen te stellen.

Naast het goed inlezen door middel van reviews online en informatie opvragen bij naasten in je omgeving die de behandeling hebben ondergaan, kun je nog meer doen. Het is zeer zeker te adviseren om goed voorbereid te spreken met verschillende artsen. Stel de juiste vragen, zodat je weet dat je in handen bent van een specialist. Maak thuis een lijstje met zaken waar je graag antwoord op wilt. Stel in ieder geval de volgende vragen.

1. Zijn er voor mij alternatieven die beter zijn dan deze haartransplantatie?

Een goede arts behoort te denken in jouw voordeel, niet in zijn eigen financiële voordeel. Deze vraag moet zeer serieus genomen worden. Wanneer je (nog) niet geschikt bent voor een haartransplantatie, kan hij bijvoorbeeld adviseren om medicatie te gaan gebruiken of te kiezen voor een haarwerk.

2. Hoe zal de behandeling verlopen op de dag zelf? Welke techniek wordt toegepast?

Een arts die kan aangeven hoe het gehele proces verloopt en hoe hij te werk gaat toont zijn kundigheid.

3. Wat zijn de verwachtingen over 5 tot 10 jaar na mijn transplantatie?

Denkt de arts vooruit of alleen op korte termijn? Het is belangrijk dat jouw geluk voorop staat. Maar ook dat je van deze behandeling zo lang en zo goed mogelijk kunt profiteren. Het bepalen van bijvoorbeeld de haarlijn of de dichtheid van de haren tijdens de behandeling, kan cruciaal zijn voor het resultaat op lange termijn.

4. Wat is de ervaring van de behandelend arts?

Is haartransplantatie zijn expertise, een behandeling die hij dagelijks uitvoert? Hoeveel jaar ervaring heeft hij?

Bij BeauClinic beantwoorden wij deze vragen graag, hier ben je in handen van experts met gezamenlijk bijna 20 jaar ervaring. Transparantie en vertrouwen staan bij ons hoog in het vaandel. Klik hier voor meer informatie om een afspraak te maken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ontvang je de laatste nieuwtjes en tips.

We versturen geen spam, beloofd.
Delen

Reacties

N
Natasja van Hooije • 29 mei 2017

Mijn zoon is 19 jaar en heeft er vreselijke moeite mee dat zijn haar enorm uitgevallen is. Hij is bij de huisarts geweest en het is hoogst waarschijnlijk dat de kaalheid erfelijk bepaald is. Mijn vraag is of hij te jong is voor haarimplantatie, omdat er nog zeker heel veel haren uit gaan vallen. Alleen de krans is vol, daarnaast heeft hij niet alleen inhammen, maar het hele bovengebied is erg dun.
Wij willen hem heel graag helpen, omdat het zijn leven erg bepaald.
Met vriendelijke groet,
Natasja van Hooije

m
martin • 1 juni 2017

Beste Natasja,

Wanneer je nog erg jong bent is het nog niet goed te zien is hoe de kaalheid zich verder gaat ontwikkelen. Dat maakt het vaak lastig om al een haartransplantatie uit te voeren.
We hebben hier een tijd terug een artikel over geschereven, Haartransplantatie op jonge leeftijd

Tijdens een consult zouden we altijd naar je zoon zijn persoonlijke situatie kunnen kijken.

Groet,

Martin
BeauClinic

K
Karima • 9 december 2018

Hallo,

Ik ben een student van 20 jaar oud. Zelf heb ik geen haaruitval of dergelijke en mijn haar is heel sterkt en groeit verder ook snel. Maar alleen heb ik een grote voorhoofd. Mijn haarlijn is heel hoog. Is het mogelijk om daarom een haartransplantatie te ondergaan ?

B
BeauClinic • 11 december 2018

Beste Karima,

Het is zeker mogelijk om je haarlijn te verlagen. Hierin zijn we gespecialiseerd en hebben we al erg vaak gedaan. Wel is het belangrijk om te kijken naar je eventuele verdere haaruitval in de toekomst. Zodat we hier rekening mee kunnen houden. In een consultgesprek bekijken we dit ook.

Hartelijke groet,

Martin
BeauClinic

D
Dinand rink • 7 januari 2021

Beste beauclinic

LLLT oftewel low level laser light therapie, werkt deze therapie goed en is het blijvend of moet je om de weken herhaling volgen op lange termijn

Hebben jullie ervaring hiermee ?

Met vriendelijke groet,
Dinand rink

B
BeauClinic • 7 januari 2021

Beste Dinand,

Alles wat je tegen haaruitval doet moet je blijven doen. Haaruitval is een doorgaand proces wat je kunt remmen maar niet stoppen. Als je stopt met een behandeling zal de haaruitval ook weer doorgaan. Laser therapie kan zeker de doorbloeding verbeteren wat goed is voor de haren.

I
Inge houben • 3 april 2021

Hallo, helaas zijn mijn haren dood en groeit het niet meer 🙁 ..

Mijn haar is ongelijk, ik wil zo graag dat mijn haren eens gaan groeien en gezond worden..

Kan er met een haar transplantatie ook haren laten groeien?

Ik loop namelijk al 6 jaar met de zelfde lengte, ik heb alles al geprobeerd met producten.. helaas geen resultaat

B
BeauClinic • 6 april 2021

Beste Inge,

Een haartransplantatie helpt niet om je bestaande haren beter te laten groeien maar zorgt enkel voor nieuwe haren op kale plekjes. Een PRP haarverbetering kan wel je haren beter laten groeien.

Schrijf een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *