De haartransplantatie van Arie Boomsma

beauclinic arie boomsma
Gelukkig is een haartransplantatie al lang geen taboe meer. Ook bekende Nederlanders komen steeds vaker in onze kliniek voor een behandeling. Zeker wanneer je vaak op tv te zien bent is uiterlijk natuurlijk erg belangrijk.

Arie Boomsma, bekend als televisiepresentator, model en sportschooleigenaar, heeft onlangs gekozen voor een haartransplantatie rond de kruin en deels ook aan de voorkant. De voorkant heeft hij 7 jaar geleden ook laten behandelen, de verschillen waren toen al duidelijk zichtbaar.

Volledige openheid

Arie vindt het belangrijk open te zijn over de behandeling. Hij begon als hij zichzelf terug zag op televisie steeds vaker te storen aan het dunner wordende haar op zijn kruin. Bij BeauClinic waarderen wij deze openheid enorm. Het is niet iets om je voor te schamen, zo’n 70% van alle mannen krijgt vroeg of laat te maken met een vorm van kaalheid. Gelukkig, ook voor Arie, is behandeling gewoon mogelijk.

Zelf schrijf hij op instagram erover:

@arieboomsmainstragram “Mijn kruin werd al een tijdje dunner. Je zag het in mijn programma’s op teevee, als ik een shot uitliep of met mijn rug naar de camera draaide. Het ging mij steeds meer dwars zitten. Ik kreeg er last van. En met last bedoel ik dan dat ik er zelf heel veel op lette, rekening hield met waar ik zat of stond in een ruimte waar het licht van boven kwam. Ik schreef er al een paar keer columns over, onder meer in @menshealthnl Andere tekenen van ouderdom storen mij niet. Ooglid correcties… dat soort ingrepen is niets voor mij. Ze veranderen je uiterlijk. Ik hoef er ook niet zozeer jonger uit te zien dan ik ben. Grijs worden vind ik mooi, dieper wordende rimpels ook. Maar die dingen veranderen langzaam mee. Als mijn haar alleen grijs zou worden zou ik er niet zo mee bezig zijn, maar nu begon het echt te verdwijnen.
Een kaal hoofd vind ik bij veel mannen mooi staan. Acteurs als The Rock, Jason Statham en Woodie Harrelson… ik verwacht dat ik de komende jaren ook vaak mijn haar kort zal scheren. Maar ik wil zelf die keuze hebben, merkte ik. En die kale kruin nam de keuze weg.
Ik vond een kliniek waar ik een goed gevoel bij had. Professioneel, prettig en bekwaam. @beauclinicnederland in Nieuwegein. Afgelopen vrijdag ben ik daar behandeld. Onhandige timing natuurlijk, terwijl mijn vrouw hoog zwanger is en we nu een paar dagen allebei wat houterig door het huis strompelden, en ik in nevelen voortdurend in slaap viel op de bank. Maar goed, behandeld dus… Mijn eigen haar, opnieuw verdeeld over plekken waar het dunner was. Een absolute luxe natuurlijk. En het heeft uiteraard ook gewoon met een beetje ijdelheid te maken. Maar ik voel me er goed over, en ben blij dat ik het heb gedaan.”

Arie is niet de enige bekende Nederlander die open spreekt over zijn behandeling. Ook Charly Luske en Gijs Staverman hebben bij BeauClinic een haartransplantatie ondergaan.

Hoe gaat een haartransplantatie in zijn werk?

De laatste 20 jaar zijn de methodes voor haartransplantatie sterk verbeterd. Waar eerst nog gesneden moest worden en daarbij altijd een litteken achterbleef hoeft dit tegenwoordig niet meer.
BeauClinic werkt met de vooruitstrevende FUE (Follicular Unit Extraction) methode. Hierbij worden groepjes haarwortels één voor één uit de haarkrans gehaald. Daarna worden de haarzakjes behandeld met NC Technology groeivloeistof. Deze vloeistof verhoogt de kans dat het haar weer gaat groeien na transplantatie aanzienlijk. De haarwortels worden vervolgens met grote precisie en in de juiste groeirichting teruggeplaatst in het gewenste gebied.

Gratis adviesgesprek

Overweeg je een haartransplantatie, maar twijfel je nog? Plan dan een gratis adviesgesprek met één van onze specialisten. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jou.

Gratis adviesgesprek aanvragen

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ontvang je de laatste nieuwtjes en tips.

We versturen geen spam, beloofd.
Delen

Reacties

R
Rochus Bakker • 30 april 2018

Hoeveel haren per keer kunt u verplaatsen ?

B
BeauClinic • 2 mei 2018

Beste Rochus,

We kunnen wel 6000/ 7000 haren per keer verplaatsen. Maar dit kan niet bij iedereen. je haarsituatie moet wel geschikt zijn voor zo een grote haartransplantatie behandeling.
Is je vraag hiermee beantwoord?

Groet,
Martin
BeauClinic

P
P. • 29 juni 2018

Hoi! Ik ben 22, en heb alleen inhammen. Ik ervaar erg veel ervan en wil er graag wat aan doen. De huisarts zegt dat het genetisch is en mijn pa heeft alleen inhammen. Is het raadzaam dit te doen? Kan dit?

B
BeauClinic • 30 juni 2018

Beste P.,

Het is altijd lastig om zonder je haarsituatie gezien te hebben een advies te kunnen geven over een haartransplantatie. Inhammen zijn zeer goed te behandelen. Het is wel belangrijk om met je toekomstige situatie rekening te houden. Je bent nog jong waardoor je nog verder kaal zou kunnen worden. Ik zou je willen aanraden om een keer op consult te komen of je foto’s naar ons toe te sturen ter beoordeling.

Groet,
Martin
BeauClinic

S
Sander • 5 juli 2018

Ik heb dun haar van mijn moeder geërfd. Met daglicht op de bovenkant van mijn hoofd zie je mm huid nogal. Kan ik ook al heb ik dun haar dit nog steeds laten fixen?

B
BeauClinic • 6 juli 2018

Beste Sander, dun haar geeft ook een dunner resultaat. Maar vaak kun je ook kijken naar methoden en middelen die je dunner wordende haren tegelijkertijd dikker kunnen maken. Je zou altijd het een keer vrijblijvend kunnen laten beoordelen.

R
Rico • 23 juli 2018

Hoeveel kost het ongeveer voor haartransplantatie

B
BeauClinic • 4 december 2018

Beste Rico,

Zie onze prijzen pagina voor een indicatie van de kosten van een haartransplantatie.

Hartelijke groet,

Martin
BeauClinic

B
Bob • 26 juli 2018

Goedemiddag.

Ik heb redelijke inhammen en nu heb ik gelezen dat het met craft weer hersteld kan worden. Echter is mijn vraag mocht ik een behandeling willen doen moet ik daarvoor mijn hoofd helemaal kaal laten scheren of is het ook mogelijk om het op een andere manier de craft over te laten zetten ??

B
BeauClinic • 4 december 2018

Beste Bob,

Er moet in ieder geval een gedeelte van je donorgebied geschoren worden. Als je haar lang genoeg is kunnen we een strook/ blok scheren waar je haren daarna weer overheen kunnen vallen. Wat ook zou kunnen is je haar helemaal opscheren aan de achterkant en zijkanten. De mogelijkheden kunnen we bekijken tijdens een consultgesprek.

Hartelijke groet,

Martin
BeauClinic

A
A • 21 augustus 2018

Hallo zal je het haar dat je nog hebt op het gebied waar naartoe wordt getransplanteerd behouden?

B
BeauClinic • 4 december 2018

Beste A,

We werken om het bestaande haar heen als we de haren terug implanteren. Maar je bestaande haar kan wel verder uitvallen door natuurlijke haaruitval. Dat kunnen we niet voorkomen met een haartransplantatie.

hartelijke groet,

Martin
BeauClinic

R
Ron • 29 augustus 2018

Wordt je bij een behandeling helemaal kaal geschoren.?

B
BeauClinic • 4 december 2018

Beste Ron,

Dat hoeft niet. Als je haar aan de achterkant lang genoeg is en er niet zoveel grafts nodig zijn hoef je niet altijd kaal geschoren te worden.

gr,

Martin
BeauClinic

S
S • 19 januari 2019

Is het mogelijk ervoor te kiezen de betaling van een transplantatie in termijnen te betalen?

B
BeauClinic • 23 januari 2019

Beste S, dat is niet mogelijk. De behandeling zou daardoor enkel duurder worden.
Vriendelijke groet, Martin

R
Reem • 29 mei 2019

Hoeveel moet ik betalen per 1 behandelen?

B
BeauClinic • 3 oktober 2019

Beste Reem, zie deze pagina voor de prijzen van een haartransplantatie: https://www.beauclinic.nl/haartransplantatie-prijzen/

B
Bart • 28 september 2019

Hallo, Ik overweeg een transplantatie via jullie maar kan ook kiezen (om de huidige haarbos compleet permanent te behouden) fina. Adviseren jullie patiënten na een transplantatie medicatie om de bestaande haren te behouden? Dank voor de reactie.

B
BeauClinic • 3 oktober 2019

Beste Bart, vaak adviseren wij klanten inderdaad om medicatie te gebruiken na een behandeling. Dit puur om de bestaande haren te behouden. De getransplanteerde haren hebben de medicatie niet nodig.

C
Cindy • 27 december 2019

Hallo ik ben Cindy en mijn dochter wilt een haartransplatie doen omdat ze als kind veel haar uitval had en daardoor een hogere haarlijn had. We hebben het met de huis arts besproken, maar zou het eventueel kunnen? Ze is 14 jaar (bijna 15). Ze slikt geen medicijnen en is niet ziek

E
Errick • 25 april 2020

Beste,

Is het zo dat je na je haartransplantatie een aantal weken/maanden niet mag sporten?

B
BeauClinic • 26 oktober 2020

Beste Errick,

Klopt, je mag inderdaad een aantal weken niet sporten. Zie ook deze pagina en video waarin we hier verder op ingaan:
FAQ – Wanneer mag in weer sporten

M
Marc • 22 maart 2021

Wanneer je normaal gesproken kort geschoren haar hebt. Blijf je dan na herstel iets zien in het donorgebied?

Mag je het getransplanteerde haar na verloop van tijd gewoon met tondeuze scheren?

B
BeauClinic • 6 april 2021

Beste Marc,

Je mag inderdaad het gewoon scheren na een aantal weken na de transplantatie.

Schrijf een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *