beauclinic haartransplantatie arts

Haartransplantatie

Haartransplantatie behandeling

Een haartransplantatie is simpelweg het verplaatsen van haarzakjes uit de haarkrans naar het gewenste ontvangstgebied. Deze haarzakjes worden uit dit gebied gehaald omdat de haren die hier groeien immuun zijn tegen haaruitval. Zelf als iemand helemaal kaal wordt, blijft er altijd een haarkrans behouden.

Deze haarkrans maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing. De haarzakjes uit deze haarkrans zijn immuun tegen het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon zorgt er bij mannelijke kaalheid voor dat haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit is de reden dat haren langzaam verdwijnen op het hoofd als men ouder wordt.

Door de haren uit de haarkrans te halen wordt de immuniteit meegenomen naar het ontvangstgebied. Dit is de reden waardoor wij kunnen garanderen dat het getransplanteerde haar levenslang blijft groeien.

Hoe ziet een behandeldag bij BeauClinic eruit?

Onze haartransplantatie behandelingen

Dit zijn alle haartransplantatie behandelingen die wij bij BeauClinic aanbieden voor mannen en vrouwen.

Welke haartransplantatie methoden zijn er?

FUT-methode
Haartransplantatie is als oplossing tegen kaalheid vanaf de jaren zestig ontwikkeld en pas de laatste 20 jaar echt populair geworden. De technieken die er zijn om het haar te transplanteren zijn in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Vroeger moest er gesneden worden om haren uit het donorgebied te halen. Bij deze zogenaamde ‘Strip’ of FUT-methode is het grootste nadeel dat het altijd een litteken achter zal laten.

FUE-methode
Dit is ook de reden waarom de FUE-methode is ontwikkeld. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Bij deze methode worden de haarzakjes stuk voor stuk uit de haarkrans gehaald. Hierdoor zijn er na de behandeling geen littekens meer te zien. BeauClinic past mede hierdoor alleen de FUE-methode toe. Binnen de FUE-methode zijn er vele factoren belangrijk om tot een goede behandeling te komen. De ervaring van de arts en het medisch team zijn bijvoorbeeld erg belangrijke factoren voor een goede behandeling. Maar ook de grootte van de naald en de gebruikte overige instrumenten bepalen voor een groot deel de behandeling.

Het uithalen van de groepjes haarwortels

Bij de FUE-methode worden met een holle naald de groepjes haarwortels stuk voor stuk losgemaakt. De diameter van de naald is afhankelijk van de grootte van het groepje haarwortels. Voor een groepje haarwortels met meer haren is een holle naald met een grotere diameter nodig dan voor een groepje haarwortels met slecht één haar. De diameter van de naald varieert bij ons tussen 0,5 mm en 0,7 mm.

Wanneer de goede diameter is bepaald, wordt begonnen met het losmaken van de haarwortels. Hiervoor moet de exacte hoek bepaald worden waarin de haarwortels groeien. Daarna kan het holle naaldje precies over het groepje haarwortels heen geplaatst worden. Met een roterende beweging wordt de haarwortel vervolgens los gemaakt.

Wanneer de haarwortels stuk voor stuk los zijn gemaakt kunnen ze met een pincet eruit worden gehaald. De haarwortels worden hierna in de speciale groeivloeistof met NC Technology gelegd. Als enige kliniek in Nederland combineert BeauClinic NC Technology met een haartransplantatie. De NC Technology groeivloeistof zorgt ervoor dat de haarwortels gezond blijven totdat ze weer worden geïmplanteerd. Het percentage haren dat succesvol weer gaat groeien is significant hoger dan wanneer de NC Technology niet wordt toegepast.

De haarwortels implanteren

Als alle haarwortels stuk voor stuk uit de haarkrans zijn gehaald, wordt het ontvangstgebied klaargemaakt voor het implanteren. Bij het implanteren voeren we een speciale vasculariteit verhogende PRP behandeling uit. Tijdens een PRP behandeling haar brengen we groeifactoren rondom de haarreceptoren aan. Dit stimuleert de receptoren die hierdoor weer actiever worden. Dit versterkt de haargroei en daarmee de haren.

De arts zal in het ontvangstgebied vervolgens de kanaaltjes gaan maken waarin de haarwortels (wederom stuk voor stuk) kunnen worden geïmplanteerd. Bij het maken van deze kanaaltjes is het zeer belangrijk dat de arts goed kijkt naar de gewenste groeirichting. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat de haartransplantatie volledig natuurlijk zal ogen als al het haar weer terug is gegroeid.

Haartransplantatie zonder scheren

Wanneer de haren voldoende lang zijn kunnen we in plaats van alle haren aan de achterkant kort/ kaal te scheren, slechts een gedeelte kort scheren. We scheren dan één of twee stroken waarover het bestaande haar valt. Op deze manier zie je niks van het geschoren gedeelte.
Meer informatie

Resultaten haartransplantatie

Bekijk hieronder enkele resultaten en ervaringen van haartransplantaties uitgevoerd bij BeauClinic. Meer voorbeelden van resultaten vind je hier. Benieuwd naar meer haartransplantatie ervaringen van klanten, lees dan onze vlogs.

Voor foto haartransplantatieNa foto haartransplantatie

Voor foto haartransplantatieNa foto haartransplantatie

Bekijk de haartransplantatie-ervaring van Ferry

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Dat is de eerste vraag die wij beantwoorden tijdens een adviesgesprek. Niet iedereen is namelijk geschikt voor een haartransplantatie. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is, is een haartransplantatie mogelijk. Daarnaast speelt het verwachtingspatroon en de grootte van het ontvangstgebied een grote rol bij een haartransplantatie.

Levenslange garantie behandeling

Gratis nacontrole

Ervaren artsen

Advies of hulp nodig?

Als ervaren haartransplantatie arts sta ik voor je klaar.Drs. Freek Broekhuijse
Of bel vrijblijvend +31 85 303 1570