beauclinic haartransplantatie kliniek2

Haaruitval camoufleren

Micro haarpigmentatie (MHP)

Micro haarpigmentatie is in Nederland redelijk nieuw, maar wordt langzaam steeds populairder. In vele andere landen (bijvoorbeeld Engeland) is het al langer populair en zeer bekend.

Een zeer klein naaldje zorgt ervoor dat de pigmenten in de hoofdhuid worden aangebracht om zo de illusie te geven van haren. In tegenstelling tot een haartransplantatie ben je niet afhankelijk van het donorhaar. Dit zorgt ervoor dat het aantal cliënten dat geschikt is voor een micro haarpigmentatie behandeling vele malen hoger ligt dan bij een haartransplantatie. Micro haarpigmentatie kan in verschillende situaties worden toegepast.

Haartransplantatie als oplossing tegen haaruitval

Kale hoofdhuid - Geschoren look

Met een micro haarpigmentatie kunnen op een volledig kale hoofdhuid kleine pigmentpuntjes worden gezet om zo haarstoppeltjes te simuleren. Doordat op een groot oppervlak puntjes komen, krijg je het effect alsof het gehele hoofd geschoren is.

Dunne haren - Maak het voller

Wanneer haarpigmentatie tussen haren in geplaatst wordt, zal het haar er visueel voller uitzien. Het contrast met de hoofdhuid is minder en het lijkt of er meer haar aanwezig is. Door deze toepassing kunnen cliënten met weinig haar over een groot oppervlak met enkele behandelingen een zeer mooi ‘voller’ effect krijgen.

Littekens tussen haren camoufleren

Daarnaast kan micro haarpigmentatie worden gebruikt om littekens van bijvoorbeeld een FUT (strip) haartransplantatie of slechte FUE behandeling te camoufleren. Door de haarpigmentatie op het litteken te zetten, wordt het contrast tussen de omliggende huid en het litteken minder. Hierdoor valt het litteken minder op en kan het haar weer kort gedragen worden.

Haarverdikkers

Haarverdikkende producten zoals Toppik, Hairfor2 en Couvré zijn zeer populaire cosmetische middelen bij personen met dunner wordend haar. Daarnaast gebruiken ook veel mensen die een haartransplantatie gedaan hebben deze middelen om het haar (nog) dikker te laten lijken. Al deze middelen zorgen ervoor dat het haar optisch dikker lijkt door kleine fibers die aan het haar kleven.

Om het aan te brengen maakt het ene middel gebruik van een spuitbus en het andere middel van een poeder. Wat het beste is, is erg persoonlijk. Veel mensen proberen de verschillende middelen eerst uit en blijven daarna hun merk trouw.

Haarwerken

Haarwerken of pruiken worden al vele jaren gebruikt. Met name de laatste jaren zijn er steeds meer haarwerken bijgekomen die esthetisch veel mooier zijn dan de oudere pruiken. Maar ook veel beroemdheden maken gebruik van een haarwerk. Zij kunnen zo snel van haarstijl wisselen en het haar voller laten lijken. Toch zijn er verschillende voor- en nadelen aan haarwerken.

Advies of hulp nodig?

Als ervaren haartransplantatie arts sta ik voor je klaar.Drs. Freek Broekhuijse
Of bel vrijblijvend +31 85 303 1570