Haaruitval tegengaan

haaruitval tegengaan
Haaruitval kan ons allemaal overkomen. Vaak spelen erfelijkheid of ouder worden een rol in het verliezen van een volle haarbos, maar ook (haar)ziekten, stress of zwangerschap kunnen oorzaken zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig geavanceerde haartransplantatiemogelijkheden om kaalheid te behandelen. Maar voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen! Haaruitval tegengaan kan op diverse manieren. Je kunt zelf al een aantal acties ondernemen of kiezen voor onze effectievehaarverbetering behandeling (PRP).

Hoe kun je haaruitval voorkomen?

Elk mens verliest iedere dag haar. In die zin is het dus normaal. Maar verlies je meer dan 100 haren per dag, dan spreken we officieel van haarverlies. Haaruitval tegengaan kan, als de oorzaak een
genetische factor is bijvoorbeeld, lastig zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je andere factoren die een rol kunnen spelen uitsluit.

Haaruitval door stress voorkomen

Haaruitval door stress komt vaker voor dan je denkt. Zowel mannen als vrouwen kunnen er tijdens langdurige blootstelling aan stress mee te maken krijgen. De haarzakjes stoppen met het natuurlijke haargroeiproces en komen in rust, dit wordt ook wel Telogeen effluvium genoemd. Dit effect kan maanden tot jaren aanhouden. Haaruitval door stress tegengaan is niet makkelijk, je kunt stress immers niet altijd vermijden. Lichaamsbeweging is in dit geval een goed medicijn. Sporten verlaagt ten eerste je stresslevel én het zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid.

Haaruitval door voeding

Een tekort aan belangrijke mineralen zoals zink en ijzer kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van je haren. Je kunt haaruitval tegengaan door voldoende groente, fruit en eiwitrijke voeding te eten. Ze bevatten vitaminen en antioxidanten die helpen je haar gezond te houden. Ook omega-3 vetzuren (bijvoorbeeld in vette vis) zorgen voor soepel en sterk haar. Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten of overweeg aanvullende supplementen.

Haaruitval voorkomen door goede verzorging

Vooral vrouwen kunnen haaruitval tegengaan door niet altijd maar het haar in een strakke staart of knot te dragen. Geef je haar de ruimte, masseer je hoofdhuid regelmatig voor een goede doorbloeding en gebruik haarverzorgingsproducten die helpen bij het voorkomen van haaruitval.

Haaruitval na bevalling tegengaan

Haaruitval bij vrouwen heeft soms een relatie tot hormonen en zwangerschap. Tijdens de zwangerschap heb je vaak juist voller haar, dit is te danken aan het hormoon oestrogeen. Rond de bevalling daalt het oestrogeengehalte waardoor je haar van de groeifase in de rust- en uitvalfase terecht komt. Gevolg: na de bevalling heb je ineens veel last van haarverlies. Na 4 tot 8 maanden herstelt de haarcyclus zich weer. Dit proces kun je versnellen met de Haarverbetering (PRP) methode.

Haaruitval tegengaan door Haarverbetering (PRP)

Wil je echt de strijd aangaan en (verdere) haaruitval voorkomen? Kies dan voor de bewezen effectieve Haarverbetering (PRP) methode. In een aantal behandelingen geven we de haarreceptoren een ware energieboost waardoor deze weer actief worden en de haargroei wordt gestimuleerd.

Kies voor BeauClinic

Bij BeauClinic maken we gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van haarverbetering. Een team van ervaren artsen staan voor je klaar.

Vragen of  een afspraak maken?

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ontvang je de laatste nieuwtjes en tips.

We versturen geen spam, beloofd.
Delen

Er zijn nog geen reacties

Schrijf een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *